Nosalty

Bortúrázni jó, mert kiszakadni a városból mindig új felfedezésekkel és ízekkel jár. No de mi történik akkor, ha egy estére tematikusan a városunkba költözik az ország borvidékeinek színe-java, és a budapesti borbárok egy-egy vidék borászközösségeit látják vendégül? Természetesen menni kell és inni kell, mert végtelen menőség, hogy akár egymástól két utcára kóstolhatsz olyan tételeket, amiknek a szőlőfürtjeit nemrég még az ország két végében sütötte a nap.

Tovább a cikkhez

VinCE Magazin

A Borbár Túrán az olyan kisebb vagy eldugottabb borvidékek boraival is találkozhatunk ilyenkor, mint a bükki, a pécsi vagy a pannonhalmi, amelyekkel nem mindig lehet megismerkedni egy rendezvényen, főleg a kisebb termelők borai esetén. Persze lehetett kóstolni Csopaki Kódex, valamint különféle balatoni borokat, különböző tokajiakat, szekszárdiakat, mátraiakat és villányiakat is, így mindenki megtalálhatta a szívének kedves bort.

Tovább a cikkhez

HVG

Mekkora truváj: egy napra, pontosabban csak félre (délután négykor indul útjára a gyönyör a tetthelyeken) ismét a budapesti flaszterra költöznek az ország borvidékei. A (bor)hegyek jönnek megannyi (bor)Mohamedhez. A tavalyi, első Budapesti Borbár Túra keretében a magyar borvidékek mutatkoztak be, idén a borbárok egy-egy vidék borászközösségeit és borászait látják vendégül. Így az érdeklődők még több izgalmas bort kóstolhatnak a helyszíneken.

Tovább a cikkhez

Kóstolom

Idén másodjára látogatott el a vidék a fővárosba, hogy így ismertessék meg az egyes borrégiókat a pestiekkel és a pesten tartózkodókkal és talán egy kis inspirációval is szolgáljanak a következő utazás megtervezéséhez. A Magyar Turisztikai Ügynökség közreműködésével idén közel 30 borbár várta tárt kapukkal az érdeklődő közönséget.

Tovább a cikkhez

A 2017-es Budapesti Borbár Túra fényképei

A 2017-es Budapesti Borbár Túra videója

A tavalyi történet…

WeLoveBudapest

A magyar borvidékek értékes borait felfedezni nagy öröm minden borkedvelő számára, legyen akár profi vagy csak hobbi borkóstoló, de végiglátogatni a 22 borvidéket, és mindenhol megállni kóstolni, nem kis feladat. Milyen jó lenne, ha egyszer, utazás és az ország bejárása nélkül a budapesti utcákon sétálva, csak a fővároson belül adódna lehetőség arra, hogy a magyar borvidékek borait végigkóstoljuk egyetlen este alatt.

Tovább a cikkhez

Vinoport.hu

Ha szereted a borokat, szinte biztos, hogy jártál már borbárban. Tudtad, hogy Budapesten több mint húsz van belőlük? Ha végigjárod és megismered őket, rádöbbensz majd, hogy mindegyikük külön-külön is egy apró, önálló boros univerzum. Más szempontok alapján alakítják ki a borválasztékukat, különböző ételeket kínálnak, és eltérő belső dizájn segítségével igyekeznek hangulatossá tenni az általuk betöltött teret.

Tovább a cikkhez

Travelo

Az elmúlt években gombamód szaporodni kezdtek a fővárosban a borbárok. Ahány hely, annyiféle hangulat és borlap. Míg az egyik helyen bontott téglás, romantikus beltérben kóstolhatjuk kis pincészetek borait, addig máshol letisztult, dizájnos környezetben ihatjuk végig a leghíresebb tételeket. Érdemes kipróbálni őket – június 8-án ráadásul kedvezményesen tehetjük meg ezt.

Tovább a cikkhez

VinCE Magazin

Az első Budapesti Borbár Túra megszervezésének hasonló indítékai vannak:
— fedezzünk fel mind a 22 magyar borvidéket – köztük a kevésbé ismerteket is;
— ismerjük meg személyesen a borászokat;
— térjünk be olyan budapesti borbárokba, aminek a kínálatát még nem ismerjük.

Tovább a cikkhez

A 2016-os Budapesti Borbár Túra fényképei

A 2016-os Budapesti Borbár Túra videója

arrow_upward