Tippek a kulturált borfogyasztáshoz

Ha iszol, sose vezess!

Sétálj, hívj taxit, használd a tömegközlekedést vagy vedd igénybe a sofőrszolgálatot! Nem éri meg egy balesettel vagy elvett jogosítvánnyal befejezni az estét. Ha úgy érzed, akkor a biciklidet told hazafelé.

Elmúltál 18?

Ha Izlandon élnénk, csak 20 éves kor fölött borozhatnál, de így is be kell töltened a 18 éves kort, hogy legálisan ihass.

Ne igyál, ha nem ettél!

Mindig egyél borozás előtt, és közben se felejtkezz el arról, hogy a borhoz remekül illik a sajt, a sonka, az olajbogyó és egyéb finomságok. Bátran kísérletezz a bor-étel párosításokkal!

Víz, víz, víz!

A legfontosabb! Minden pohár bor után igyál vizet vagy szódát, és másnap hálás leszel magadnak, hogy figyeltél a hidratálásra.

Minőség, nem mennyiség!

A borozás a minőségi alkoholfogyasztásról szól: ne azt nézd, hogy mennyit tudsz inni, hanem hogy mit. Kóstolj többször, többféle bort, így könnyebben rátalálsz a kedvencedre.

Emlékezz mindenre!

Figyelj arra, hogy mennyit iszol, és tartsd észben, hogy mindenkinek más az alkoholtűrő képessége. Kapcsolódj be a programokba, töltsd aktívan az időt, sétálj, beszélgess a borászokkal, így másnap is emlékezni fogsz a legjobb sztorikra.

 

arrow_upward